Router Interface Typer

Her vil jeg snakke lidt om de forskellige interface typer der er muligt at støde på i en router.
Som du kan se under Router Tilstande, hvis du klikker dig igennem til Cisco under forsiden nævner jeg hvordan man får adgang til forskellige interface typer.
Men hvor mange er der så lige af dem og hvordan benævnes de?
Der findes følgende Interfaces:
Loopback Interface:
Loopback er “Virtuel Interface” altså et kunstigt interface der ikke er fysisk på routeren, dermed kan man oprette så mange man vil eller til routeren løber tør for hukommelse, det tvivler jeg dog på sker. I praksis, I hvert fald i min egen erfaring bruges Loopbacks til at illustrer et større netværk (fx. en afdeling i en virksomhed eller på en skole) som ikke kan skaleres fuldt ud i et af vores Cisco Labs, det er navnet for vores trænings situationer i at lave det som vi har teoretisk lærdom om.
Loopback´s betegnes som lo
Hvis jeg skulle ind på et loopback ville jeg gøre sådan her.
Router(config)#int lo0
Først er du i CONFIG-MODE, det eneste sted du rigtig har magt til at ændre ting ved routere og self. under delinger af CONFIG-MODE.
Herefter bruger du kommandoen INT, det betyder eller rettere er forkortelse for Interface, og benævner der interface du vil ind i, i dette tilfælde loopback som betegnes lo de starter fra 0 og går op ad.
Serial Interface:
Serial Interfacet er de fysiske store ledninger der forbinder rotuere med hinanden og har dermed større overførsel, eller rettere ikke af den årsag men det har de, end et almindeligt eternet kabel.
Fremgangs måden er den samme som for et loopback interface. Det er blot benævnelsen du skal skifte ud. Et loopback interface hed lo. Et serial interface hedder s0/0, på nogen routere kan det også nævnes som s0/0/0. dvs. selve betegnelsen for serial interface er s, det resterende er nummeringen af det gældende interface.
Nummerings rækkefølgen kunne se sådan ud:

 1. s0/0
 2. s0/1
 3. s1/0
 4. s1/1
  Ethernet Interface:
  Ethernet er de almindelige internet kabler vi kender, eller lan ledninger om du vil. Et hvert menneske med en computer der har internet har set et ethernet kabel. Det er det vi normalt kalder en internet ledning hvis det skal siges simpelt. Ethernet kabler forbinder routere med switche og switche med
  computere.
  Ethernet interfacet er fuldstændig identisk med serial interfacet set fra routerens synspunkt, det er samme nummerings fremgang, men der er så vidt jeg ved, af hvad jeg er stødt på indtil nu på CCNP niveau og gennem hele CCNA kurset, 2 typer af ethernet og dermed to typer af interfaces.
  Der er ethernet interfaces, de bliver benævnt dejligt simpelt et ethernet interface hedder e. så et eksempel på et ethernet interface er e0/0 det kan også forekomme e0. den anden type hedder fast ethernet og dens forkortelse hedder fa0/0.
  du kan altså støde på disse 3 variationer:
 5. e0
 6. e0/0
 7. fa0/0
  Det var så lidt om interface typer