Router Interface Konfiguration

Nu vil jeg fortælle dig hvordan du konfigurer et interface med en addresse, denne fremgang er ens på alle interfaces, ethernet, serial og loopback.
Gå ind på interfacet som du har lært hvordan du gør.
Når du har gjort det, skal du give interfacet en addresse.
I dette eksempel vil jeg bruge et loopback interface.
jeg starter fra bunden.
Router>enable
Router#config t
Router(config)#int lo0
Router(config-if)#
Så nu befinder vi os på et loopback interface lad os komme igang.
Router(config-if)#ip address 127.0.0.1 255.255.255.255
Her kommer så en forklaring, i dette eksempel har jeg bare brugt en psudo adresse, jeg har ikke efterprøvet det men det er bare hvordan kommandoen ser ud og virker du skal lærer så det må være godt nok.
Kommandoen hedder ip address og betyder at vi vil tildele interfacet en addresse. Addressen vi vil tilføje kommer lige efter selve kommandoen. Vores addresse er en computers normale loopback addresse, som fx. anvendes af lokale servere.
127.0.0.1 er addresse portionen.
herefter følger et nummer, der ligner en IP addresse til forveksling, det er subnet masken.
dvs. at forklaret så ser kommandoen sådan her ud.
Router(config-if)#ip address
Nu har du givet dit interface en addresse, men som standard så er interfacet lukket dvs. at der er ikke nogen forbindelse selvom du har givet den en addresse.
Vi skal lige have lukket op for interfacet.
Der er en del kommandoer der reagere på NO kommandoen. det vil jeg forklarer når jeg har vist dig komandoen for at lukke interfacet op.
Router(config-if)#no shutdown
Denne komando betyder luk op for interfacet.
som nævnt før er der en del kommandoer der anvender no kommandoen.
det betyder den vender kommandoen på hovedet.
Normalt ville du bare lukke interfacet med kommandoen shutdown hvis du skal lukke det op, skal du “ikke lukke interfacet ned” altså den originale kommando hedder shutdown. så for at lukke et interface gør sådan her
Router(config-if)#shutdown
For at lukke det op, så vende kommandoen på hovedet med no foran.
Rotuer(config-if)#no shutdown
Det lukket interfacet op. Kan du følge mig?
når du har med Serial interfaces at gøre skal du huske at sætte Clock Rate på DCE enden af en forbindelse, der er DTE og DCE, det står på kablet i labsne.
Det er vigtigt at sætte clock rate på DCE enden af kabel forbindelser for at få tingene til at køre ordenligt. Så lad os gøre det.
Router(config-if)#Clock Rate 64000
Nu har vi sat en clock rate på 64000 hvis du bruger ? sammen med Clock Rate kan du se hvilke værdier du kan sætte, hvis du kommer til at sætte for stor clock rate tilpasser routeren det automatisk til max clock rate.
hvis du ikke gør det, vil du få problemer med forbindelsen dette kan trouble shootes med en af show commandoerne, og har at gøre med line og protocol up up tilstandende som jeg på stående fod ikke lige kan huske.
Så Husk Clock Rate!
Nu har du lært hvad du skal for at konfigurer interfaces i hvert fald på routere og uden password restriktioner osv. men det er lige for advanceret i første omgang og bliver et andet menu punkt.